Ieraksts šķita noderīgs? Dalies ar to savos sociālajos tīklos. Lai dalītos, izvēlies sev ērtāko sociālo tīklu platformu.

2020. GADA POPULĀRĀKĀS KĀZU TENDENCES

2020. GADA POPULĀRĀKĀS KĀZU TENDENCES

Katrs jauns gads nes līdzi jaunas tendeces arī kāzu jomā. 2020. gads nav izņēmums. Krāsas, unikāli kāzu koncepti, misticisms un ekoloģiska domāšana – tās visas ir lietas bez kurām šī gada kāzas nebūs iedomājamas.

Ilgtspējība

Ilgtspējīga domāšana ne tikai ikdienā, bet arī kāzās ir viens no šī gada aktuālākajiem kāzu trendiem. Tas nozīmē, ka pāri arvien vairāk piedomās pie tā, lai kāzās radītu pēc iespējas mazāk atkritumus un atstātu salīdzinoši mazāku ietekmi uz dabu.

Tie var būt salīdzinoši mazi soļi, kas var radīt ilgtspējību, piemēram, jaunu laulības gredzenu vietā izkausēt ģimenē atstātos laulības gredzenus vai dzimtas īpašumā esošo zeltu. Tāpat kāzu maltītē var izmantot vietējo zemnieku audzēto pārtiku vai sadarboties ar uzņēmējiem, kas arī piedomā pie ilgtspējības.

Foto: KLAIDS LIELBIKSIS / Kāzu pakalpojumu sniedzēji

Kāzas šaurā cilvēku lokā

Intīmas kāzas šaurā cilvēku lokā pavisam noteikti būs viena no 2020. gada populārākajām tendencēm. Kāzas aptuveni 40 tuvāko cilvēku lokā vai mazāk. Tomēr mazāks viesu skaits nebūt nenozīmē, ka tajās nebūs padomāts par detaļām.

Foto: KLAIDS LIELBIKSIS / Kāzu pakalpojumu sniedzēji

Dažkārt intīmām kāzām ir daudz lielāks budžets, jo mazāks viesu skaits nozīmē, ka pāris var atļauties veltīt lielāku uzmanību detaļām, dekorācijām un citām personīgām lietām.

Foto: ARTIS SUPE / Kāzu pakalpojumu sniedzēji

Kāzu tēma – misticisms

Kāzu nozares eksperti lēš, ka viena no populārākajām 2020. gada kāzu tēmām būs misticisms. Mistērijas elementi kļūst arvien populārāki gan kāzu ceremonijās, gan svinībās. Dekorācijās tiks iekļauti dažādi kristāli, akmeņi ar nozīmi, savukārt kāzu ceremonijas kļūs arvien pārdomātākas, iekļaujot tajās arī dažādus mistiskus elementus, kā arī atraisot labo enerģiju jaunā pāra turpmākai veiksmīgai kopdzīvei.

Personalizētas ēdienkartes

Mainoties cilvēku ēšanas paradumiem, mainās arī kāzu ēdienkartes, un tā būs vēl viena 2020. gada tendence. Jaunie pāri, plānojot savas kāzas, aizvien biežāk pievērš uzmanību kāzu viesu ēšanas paradumiem, piedāvājot gan veģetāras, gan vegānas opcijas, gan ņemot vērā viesu alerģijas un vēlmes.

Foto: KLAIDS LIELBIKSIS / Kāzu pakalopjumu sniedzēji

Matu aksesuāri

Lai gan kāzu plīvuri nekad neizies no modes, tomēr šogad redzēsim daudzas līgavas, kas plīvuru vietā izvēlēsies matu stīpas ar pērlēm, akmeņiem un citām detaļām, kā arī tiāras un citus aksesuārus. Bet tās līgavas, kas tomēr izvēlēsies plīvuru, šogad, iedvesmojoties no pasaules tendencēm, visticamāk to vēlēsies redzēt superizmērā jeb tik garu, cik vien iespējams.

Foto: LIENE PĒTERSONE / www.lienepetersone.com / Kāzu pakalpojumu sniedzēji

Dažādas galdu formas

2020. gadā daudzi pāri izvēlēsies tradicionālā apaļo galdu izkārtojuma vietā miksēt dažādas formas, piemēram, sajaucot vairākus apaļos galdus ar garajiem galdiem, tādā veidā dažkārt iegūstot arī papildus vietu viesiem, ja kāzas ir lielas un svinību vieta salīdzinoši maza.

2020. gada krāsa – klasiski zilā

“Pantone” krāsu institūts paziņojis, ka par 2020. gada krāsu kļūst klasiski zilā krāsa (classic blue), un šī krāsa noteikti parādīsies arī šī gada kāzās, īpaši līgavaiņu uzvalkos. Aizvien vairāk līgavaiņu ierastās melnās krāsas uzvalku vietā izvēlēsies tieši zilo krāsu.

Tāpat zilā krāsa būs redzama līgavas un līgavaiņa saskaņotajās jakās, ko vilkt uzreiz pēc kāzu ceremonijas un izmantot kāzu fotosesijā. Visbiežāk uz to mugurām rakstīts “Just married” jeb “tikko precējušies”, un šādas jakas visā pasaulē kļuvušas par redzamu tendenci.

Foto: PINTEREST

Kāzu fotogrāfiju un video tendences

2020. gads ienesīs jauninājumus arī kāzu fotogrāfijās un video. Viena no šī gada tendencēm noteikti būs tā, ka kāzu video vairs nebūs viena no opcijām, ko varbūt izvēlēties, ja paliks pāri līdzekļi, bet pāri to redzēs tikpat svarīgu elementu kā kāzu fotogrāfijas.

Foto: KLAIDS LIELBIKSIS / Kāzu pakalpojumu sniedzēji

Savukārt, runājot par fotogrāfijām, tad pirmskāzu jeb saderināšanās fotosesijas nonāks nākamajā līmenī, kļūstot vēl pārdomātākas, izmeklētākas un greznākas.

Foto: LIENE PĒTERSONE / www.lienepetersone.com / Kāzu pakalpojumu sniedzēji
Foto: ARTIS SUPE / Kāzu pakalpojumu sniedzēji
Foto: KLAIDS LIELBIKSIS / Kāzu pakalpojumu sniedzēji

FOTO: KLAIDS LIELBIKSIS, ARTIS SUPE, LIENE PĒTERSONE, PINTEREST

Raksta autore: LIENE PĀLĒNA

Citi Raksti