DZĒRIENU TOP TENDENCES VASARAS KĀZĀM!

DZĒRIENU TOP TENDENCES VASARAS KĀZĀM!

Jau rakstījām, ka kāzu dekoratori norāda uz to, kā plastmasas limonādes un bezpersoniskas alkohola pudeles uz svētku galda spēj sabojāt jebkura dekoratora darbu. Kā lieliska alternatīva dzērieniem, kas izvietoti uz galda, ir kāzu bārs, kurā visi alkoholiskie un bezalkoholiskie dzērieni būs vienuviet un profesionāls bārmenis pagatavos tādus dzērienus, kas vislabāk atbildīs konkrēto kāzu stilam un būtībai.

Portāls Līgavām.lv meklēja atbildi uz jautājumu, kuri dzērieni vislabāk piestāvēs vēl esošajām vasaras kāzām.

PIRMAIS TOSTS – AR ŠAMPANIETI VAI SIDRU?

Neapšaubāmi jau par tradīciju kļuvis, ka visbiežāk kāzās pirmais tosts tiek teikts, saskandinot šampanieša glāzes turpat pie ceremonijas vietas. Tomēr īpaši vasaras kāzām brīvā dabā piestāvēs arī dažādas alternatīvas, piemēram, kāds pašmāju sidrs vai atdzesēts baltvīns. Nevajag baidīties domāt ārpus ierastā un uzticēties profesionāla bārmeņa padomiem, kas spēs ieteikt dažādus risinājumus. Tiesa gan – akli uzticēties vien dzērienu nosaukumiem nevajadzētu. Neatkarīgi no tā, kurus dzērienus izvēlēsieties (vīnu, šampanieti, prosecco utml.), tos visus vajadzētu pirms tam nodegustēt, lai būtu pārliecināti, ka viesiem pasniegto dzērienu kvalitāte būs augsta un baudāma.

Vasaras kāzām, kas nereti notiek arī brīvā dabā, piestāvēs viegli un atspirdzinoši dzērieni. Tieši tādus savās kāzās vēlējās arī kāzu fotogrāfe Linda Lauva ar vīru Mārtiņu, kas apprecējās šovasar. Viņu kāzas notika brīvā dabā, meža ielokā un kopā ar bārmeni viņi bija sagatavojuši dzērienu karti, kas sastāvēja no četriem dažādiem vasaras kokteiļiem, kā arī vīna, ruma, džina un bezalkoholiskajiem dzērieniem. Zīmīgi, ka katram kokteilim bija nosaukums, kas pilnībā atbilda kāzu konceptam. Piemēram, HUGO (divi vienā – kokteiļa nosaukums un abu mīluļa – suņa vārds) sastāvā bija baltvīns, plūškoka sīrups, gāzēts ūdens un piparmētra, bet kokteilis ZIEDOŠĀ EPIFĀNIJA sastāvēja no džina, ābolu sulas, plūškoka sīrupa, prosecco un svaigām avenēm. Šampanieša Lindas un Mārtiņa kāzās nebija un tas bija apzināts lēmums. “Nevienam no mums šis dzēriens īpaši negaršo un vēlējāmies kaut ko interesantāku. Tādēļ pirmajam tostam izvēlējāmies Latvijā ražoto Abavas sidru, bet svinībām dažādus vasarīgus kokteiļus,” stāsta Linda Lauva.

TOP DZĒRIENI KĀZĀS!

Omas Briljanta istaba bārmenis Māris Liepa, kas kā bārmenis piedalās daudzās vasaras kāzās, norāda, ka vieni no vasaras TOP dzērieniem joprojām ir Aperol Spritz, kā arī pēdējā laika tendence kāzās Latvijā – džins ar toniku un gurķi, kā arī dažādi kokteiļi ar džinu. “Vienmēr pirms kāzām tiekos ar pāri un kopā izveidojam dzērienu karti. Iesākumam iesaku maksimāli vieglākus un atspirdzinošākus kokteiļus, iekļaujot, piemēram, arī citrusaugļus – apelsīnu, citronu, laimu. Daudzās kāzās šampanietis tiek aizstāts ar prosecco, kas arī ir dzirkstošs, pie tam to var jaukt arī dažādos atspirdzinošos kokteiļos,” norāda Māris Liepa.

BEZALKOHOLISKIE DZĒRIENI!

Bārmenis Māris Liepa iesaka pāriem padomāt arī par tiem kāzu viesiem, kas alkoholu nelieto. Risinājums ir dažādi tradicionāli un netradicionāli bezalkoholiskie kokteiļi. Tā var būt gan vienmēr populārā Mohito bezalkoholiskā versija, gan mazliet oriģinālāki atspirdzinoši kokteiļi, izmantojot dažādus sīrupus (daudzi bārmeņi tos gatavo paši). “Atspirdzinošs bezalkoholiskais kokteilis būs, piemēram, apelsīns, laims, citrons, passion fruit sīrups un sarkanais Schweppes. Tāpat var padomāt arī par veselīgākiem kokteiļiem, piemēram, blenderētiem smūtijiem ar zemenēm un citronu sulu. Arī bezalkoholiskiem dzērieniem varianti ir dažādi un noteikti nevajadzētu pieturēties tikai pie ūdens un dažādām sulām,” stāsta bārmenis.

BĀRMENIM – JĀ VAI TOMĒR – NĒ?

Ja pāri vēl šaubās un nevar izlemt, vai viņu kāzās būtu nepieciešams profesionāls bārmenis, tad Māris Liepa norāda, ka bārmenis visbiežāk ir ne vien cilvēks, kas parūpēsies par dzērieniem no A līdz Z, bet arī sagādās prieku viesiem un pašiem jaunlaulātajiem, viņus apkalpojot un vēl skaisti izdekorējot katru dzērienu. “Līdz ar bārmeņa klātbūtni viesi jūtas novērtēti, savukārt jaunlaulātie atviegloti, ka bārmenis parūpējas par visu – sākot no dzērienu kartes un beidzot ar atmosfēru. Pie tam tieši bārmenis nereti ir tas, kas ievieš zināmu alkohola kontroli – viesu apziņa attiecībā uz alkoholisko dzērienu daudzumu ir krietni lielāka, ja tos pasniedz bārmenis,” novērojis bārmenis Māris Liepa.