Ieraksts šķita noderīgs? Dalies ar to savos sociālajos tīklos. Lai dalītos, izvēlies sev ērtāko sociālo tīklu platformu.

2020. GADS, KĀZAS UN LAULĪBA. KĀ TAS IZMAINĪJIS MŪSU ATTIEKSMI?

2020. GADS, KĀZAS UN LAULĪBA. KĀ TAS IZMAINĪJIS MŪSU ATTIEKSMI?

Nav noslēpums, ka 2020. gads bijis neierasts, un pandēmija nopietni ietekmējusi kāzu industriju. Izmaiņas izjuta ne tikai kāzu rīkotāji, fotogrāfi un citi profesionāļi, bet arī līgavas un līgavaiņi. Tie, kas vēlējās precēties pavasarī nācās savus kāzu plānus atcelt, un aktīva precību sezona sākās tikai vasaras vidū. Savukārt tie, kas cerēja savu īpašo dienu nosvinēt rudenī vai pat ziemā, saskārās ar skarbo realitāti – arvien jauniem ierobežojumiem un ārkārtas situāciju. 2020. gadā kāzas bija satraukuma un stresa pilns laiks. Atcelt vai pārplānot – šāds jautājums bija daudzu pāru prātos.  Tomēr neskatoties uz negaidīto situāciju, rasti arī neskaitāmi risinājumi, mainījušās kāzu tendences un attieksme pret laulību. Šeit 5 lietas, ko mums iemācījis 2020.gads.

Laulības ir nozīmīgas

Līdz ar pandēmiju mainījās ierastais dzīves ritms, parādījās nenoteiktība un bailes par nākotni. Šie ir vieni no galvenajiem faktoriem, kas pāriem bieži vien lika izvērtēt savu attiecību stabilitāti. Mīļotais cilvēks blakus, uz kuru var paļauties, daudziem bija vienīgā stabilitāte viņu dzīvē, tādēļ vēlme apprecēties kļuva arvien spēcīgāka.

2020 gads, kāzas
Foto: ANNA TARABRINA

Svarīgi lēmumi jāpieņem kopā

Gandrīz katram pārim, kas vēlējās apprecēties 2020.gadā, nācās pieņemt izšķirošus lēmumus – gaidīt vai pielāgoties. Bija svarīgi saprast, kas pārim ir svarīgāk – apprecēties jebkādos apstākļos, vai tomēr saglabāt kāzu sākotnējo ideju un sarīkot tādas svinības, par kādām tie vienmēr sapņojuši. Tie, kas savu īpašo dienu vēlējās svinēt plašā draugu un ģimenes lokā, ar jautru ballīti un, iespējams, pat vairāku dienu garumā, pasākumu nācās pārcelt uz nenoteiktu laiku. Citi nolēma savus plānus izmainīt, lai pielāgotos situācijai un kāzas īstenotu.

Šis bija lielisks laiks, lai pārbaudītu pāra spēju risināt nopietnas situācijas un pieņemt svarīgus lēmumus vēl pirms pašām kāzām.

2020 gads, kāzas
Foto: BLOOM IN PHOTOGRAPHY

Kāzas par spīti visam

Tiem, kas nebija gatavi atteikties no laulībām, meklēja jaunas pieejas. Iespējams, tieši daudzie aizliegumi motivēja pārus pielāgoties, būt izdomas bagātiem un radīt ko brīnumainu par spīti apstākļiem. Sociālā distancēšanās aizsāka vairākas jaunas, nestandarta kāzu tendences, par kurām citādi mēs nebūtu aizdomājušies. Cilvēki arvien vairāk izvēlējās rīkot mazas kāzas, kāzas divatā vai pat izmantojot Zoom platformu.

Foto: LŪCIJA ROŠĀNE

Nav vienas pareizas kāzu receptes

Kamēr vieni rauc uzacis par kāzām divatā, ceremoniju darba dienā vai svētkiem kādā neierastā vietā, tie pāri, kas pret kāzām bija skeptiski noskaņoti, savas domas ir mainījuši. Pandēmija ir lieliski parādījusi, ka nav viena pareiza veida, kā apprecēties. Tagad šī doma šķiet daudz pieņemamāka arī tiem, kas nebūt nevēlējās tradicionālas kāzas. Šķiet tikai pareizi, ka pāris var izveidot tādu kāzu scenāriju, kā vēlas, nebaidoties, ka kāds varētu viņu izvēles nesaprast.

Ceremoniju vieta purvā, buķete no meža veltēm, vai kāzu barbekjū pašu dārzā – kurš teica ka tā nevar?

2020 gads, kāzas
Foto: ANNA TARABRINA

Budžetam ne vienmēr ir nozīme

Protams, kāzu svinības nav bezmaksas pasākums, taču 2020.gads noteikti ir licis aizdomāties ne tikai par alternatīviem kāzu veidiem, bet arī to, kā ieguldīt savas finanses apdomīgi. Bailes par rītdienu, neskaidrība par darba iespējām un citas pandēmijas sekas, noteikti lika pārskatīt arī kāzu budžetu. Šis laiks ir pierādījis, ka lai uzburtu pasakainas svinības, ne vienmēr jāatliek milzu naudas summas, tikai jābūt radošiem un jāmeklē iespējas. Galu galā kāzu diena apzīmē divu dzīvju savienošanos, mīlestību nākamajā līmenī un jaunu nodaļu kopīgā stāstā.

Ne vienmēr dārgāk ir labāk.

2020 gads, kāzas
Foto: BLOOM IN PHOTOGRAPHY

Raksta autore: ELISA RUDZĪTE

Foto: ANNA TARABRINA, LŪCIJA ROŠĀNE, BLOOM IN PHOTOGRAPHY

Vizuālā satura māksliniece: KSENIJA BELCA-BESLER


Lasi arī: SABIEDRĪBĀ ZINĀMU PĀRU KĀZAS 2020. GADĀ

Citi Raksti