Jun (latviski izrunā - džūns) ir pazīstams dzēriens Ķīnas un Tibetas kultūrā tūkstošiem gadu, un tikai nesen ir ienācis Rietumu popkultūrā kā neapšaubāmi veselīgākā kombučas versija.
Jun ir kā kombučas radinieks, tās mīļotāji tautā to devē par "kombučas šampanieti”. Atšķirībā no tradicionālās kombučas, ko gatavo ar melno tēju un cukuru, Jun gatavo ar zaļo tēju un neapstrādātu medu. Jun piemīt gaišākas un spilgtākas garšas profils, tas ir vairāk putojošs un mazāk skābs nekā tradicionālā kombuča.
Mūsu Jun izstrādātais dizains un dzēriena veselīgais saturs piemērots jūsu svētkiem un īpašiem pasākumiem, jo katra Jun atvēršana ir īsts piedzīvojums.
Jun gatavošanas process ir roku darbs. Nepasterizēts, tādejādi saglabājot visas labās baktērijas dzērienā. Jun ir dabīgi fermentēts zaļās tējas sēnes dzirkstošs dzēriens, kas raudzēts bioloģiskā medū. Medus ir augstas kvalitātes no Latvijas lauku bitēm. Eiropā Jun ir daudz retāk sastopams piedāvājumā nekā parastā kombuča, jo tās izgatavošanas process ir sarežģītāks un izmaksas ir daudz dārgākas.
Sastāvs: augstvērtīga zaļā tēja, medus no labākiem dravniekiem Latvijā, tējas sēnes kultūras ieraugs un attiecīgās garšas koncentrāts vai sīrups, ko gatavojam paši no Latvijā izaudzētiem augļiem un augiem. Nepasterizēts, nefiltrēts, dabiski gāzēts. Iespējamas dabiskas nogulsnes.
Jun sastāvā ir pilns ar probiotikām jeb veselīgām baktērijām, kas palielina labvēlīgo mikroorganismu daudzumu zarnu mikrobiomā. Plaukstošs mikrobioms veicina ne tikai veselīgu vielmaiņu un gremošanu, bet arī var uzlabot mūsu smadzeņu un imūnsistēmas veselību. Dzēriens satur organiskās skābes, antioksidantus, enzīmus, B grupas vitamīnus un tam piemīt detoksa efekts. Palīdz gremošanas sistēmai, atbrīvo ķermeni no toksīniem un palielina enerģiju. Antioksidanti palīdz mazināt iekaisumu visā ķermenī un atvairīt slimību izraisošos brīvos radikāļus. Tas ir arī pildīts ar organiskām skābēm, piemēram, etiķskābi, spēcīgu pretmikrobu līdzekli, kas ir saistīts ar labāku asinsspiediena regulēšanu. Neapstrādātais medus ir bagāts ar bioaktīviem savienojumiem ar pretiekaisuma un antibakteriālu iedarbību.
Jun ir vienkāršs veids, kā uzņemt savu probiotiku (un tas ir īpaši izdevīgi cilvēkiem, kuriem nepatīk lietot jogurtu vai tabletes), lai nodrošinātu, ka jūsu ķermenis saņem nepieciešamās labās baktērijas.
Uzglabāt tikai 2 - 4 grādos! Pie atvēršanas jābūt uzmanīgam, jo dzēriens ir bioloģiski aktīvs. Šie ir galvenie divi noteikumi, kurus ievērojot, jūsu svētki izdosies.
Šobrīd pieejamas 6 garšas: zemenes šampanietī, milk oolong, ingvera, smiltsērkšķu, rabarberu. Sezonāli parādās arī ķiršu garša. Plānojam izstrādāt arī citas garšas, atstājot klientu iemīļotākās, kuras mainīs vai papildinās Jun piedāvājuma klāstu.