Foto: EMILY MELISSA PHOTO
Kāzu torte ir, bija un būs svinību saldākā karaliene. Kā jau karalienei, tai piemīt savas kaprīzes. Praktiskus padomus kāzu tortes izvēlē, uzglabāšanā un transportēšanā LĪGAVĀM pastāstīja konditorejas zīmola FIKA radītāja Baiba Ritova.
Ja kūku plānots dekorēt ar ziediem, kūku cepēji sadarbībā ar kāzu svinību vietas dekoratoru vienojas, lai kūkai tiek sagādāti tādi ziedi, ar kādiem dekorēta svētku telpa. Sārtu rožu toņi ir dažādi un var nesaderēt, ja izvēlēti, nesaskaņojot ar dekoratoru.
Otra opcija – uz svinību vietu nogādā nedekorētu kūku, kur dekorators to izrotā vienoti ar kāzu stilu.
Ja kūku paredzēts baudīt uzreiz pēc svinībām, jāpārdomā, vai ceremonijas vieta tam ir piemērota. Ja svinību vietā nav ledusskapja, turklāt ir karsta vasaras diena, kūku piegādā pēdējā brīdī, lai tā nezaudētu savas īpašības.
Pat pusstunda kūkai karstumā būs liktenīga.
Lai nenāktos piedzīvot nepatīkami satraucošus brīžus, jārēķinās, ka var gadīties neparedzēti šķēršļi, piemēram – kūkas vedējs ceļā apmaldās. Ja ledusskapis ir, kūku var atvest laicīgāk. Vispraktiskāk kūku nogādāt uz svinību vietu iepriekšējā dienā, lai svētkos par to nav jāuztraucas.
Ne vienmēr ir vajadzīgs maksāt par piegādi. Var mazliet ietaupīt, kūku līdz trim stāviem transportējot pašiem. Tas gan jādara ļoti uzmanīgi. Kūku nedrīkst novietot slīpumā. Vislabāk kasti ar kūku ievietot automašīnas bagāžas nodalījumā vai uz grīdas pie kājām, raugoties, lai tai piekļūst vēsais kondicioniera gaiss.
Aktuālas ir klasiskās kāzu tortes, augļu kūkas un musa kūkas. Tendence ir izvēlēties vienu lielo kūku, ko papildina ar vairākām mazām. Dekorēšanā aktuāla vienkāršība, ziedi, meža tēma ar zaļajiem augiem, eikaliptu, mellenēm, kazenēm, nekārtīgās kūkas iespaids ar notecējušu šokolādi pār biskvīta malām. Pieprasīts arī art deco stils – ģeometriskas formas un zelts.
Raksts tapis sadarbībā ar konditorejas zīmola FIKA radītāju Baibu Ritovu
Raksta autore: IEVA KRASTIŅA
Lasi arī: KAS JĀŅEM VĒRĀ, IZVĒLOTIES KĀZU KŪKU?
Foto: Miks Šēls, Inta Photography