Ieraksts šķita noderīgs? Dalies ar to savos sociālajos tīklos. Lai dalītos, izvēlies sev ērtāko sociālo tīklu platformu.

Kāzas un to kāzu plānošana, kas bija paredzētas 2020. gada maijā, bija diezgan neskaidra. Kāzu datumi tika pārcelti, kāzu organizēšanā notika izmaiņas, mainījās cilvēku skaits un pandēmijas dēļ tas bija diezgan saspringts laiks. Gandrīz 40 procenti no pāriem, kuri plānoja kāzas 2020. gadā, ir pārcēluši savu kāzu organizēšanu uz 2021. gadu. Kādas ir 2021. gada kāzu krāsu tendences? Esam apkopojuši tendences no dažādiem kāzu organizatoriem un prognozēm Pantone krāsu institūtā.

2021. gada krāsasPelēka (PANTONE 17-5104 Ultimate Grey) un dzeltena (PANTONE 13-0647 Illuminating). Izvēloties divas krāsas tikai otro reizi 22 gadu laikā, Pantone krāsu institūts izvēlēto dzelteno un pelēko krāsu raksturo kā neatkarīgu, bet papildinošu, pārstāvot vienotības un savstarpējas saskaņotības tēmu.

2021. gada kāzu krāsu tendences

Neitrāls jeb pasteļtoņi

Kāzu dekoratīvās kompozīcijas, kas ir manāmas arī 2020. gada kāzu krāsu tendencēs, parādīsies arī 2021. gadā. Īstā izvēle pāriem, kuri dod priekšroku vienkāršībai, ar minimālistiskām un dabiskām detaļām. Populāras šogad ir arī pasaku kāzu tēmas maigās krāsās ar lakoniskām un elegantām detaļām. Minimālisms, bohēma, zemes toņi, ziloņkauls un putekļu rozā. Šīs maigās nokrāsas turpmākos mēnešus būs ārkārtīgi populāra tendence kāzu dekorācijās, papīrlietās un floristikā.

Neitrālās krāsas viennozīmīgi būs elegantas atmosfēras kodols.

2021 kāzu krāsu tendences neitrāls, pasteļtoņi
Foto: ILZE OSE / Kāzu pakalpojumu sniedzēji

Pasteļtoņu un minimālisma dekorētās kāzās dažādu faktūru un materiālu kombinācija būs ārkārtīgi svarīga, lai neitrālai krāsu paletei piešķirtu vizuālu efektu un nozīmi. Ziedu un apstādījumu izmantošana ir tikai divi no veidiem, kā panākt atbilstošu kontrastu jeb efektu. Ja kāzu dekorācijas pārsvarā ir baltas un ziloņkaula toņos, tādas detaļas kā smilgas, balināti apstādījumi, metāliskas dekorācijas un grezni tekstilizstrādājumi (samts, zīds, mākslīgā kažokāda) pasargās estētiku no vienmuļīguma.

Protams, var iekļaut arī kādu krāsu akcentam, piemēram melnu, kas var piešķirt kāzām izsmalcinātāku jeb formālāku izskatu.

2021 kāzu krāsu tendences neitrāls, pasteļtoņi
Foto: ILZE OSE / Kāzu pakalpojumu sniedzēji

Krāsu piesātinājums

Visas krāsas ir jūsu krāsas! Globālā pandēmija vairāk nekā jebkad agrāk parādījusi, ka mums jāvelta vairāk laika tuvākajiem. Kāzu organizatoru dominējošais moto 2021. gadā ir “Personalizēšana”. Personalizēšana bieži parādīsies kāzu tendencēs, harmoniskas koncepcijas detaļās, krāsu izvēlē.

Citiem vārdiem sakot, kāzu dekorēšanas definīcijā tiks iekļautas īpašas krāsas un detaļas. Ēdienkarte, galda kartītes, dažādas papīrlietas, kāzu dāvanas un daudz kas cits. Ņemot vērā detaļas, prioritāte tiks piešķirta tam, lai katrs viesis, kurš apmeklē kāzas, justos īpašs.

2021 kāzu krāsu tendences neitrāls, pasteļtoņi
Foto: ILZE OSE / Kāzu pakalpojumu sniedzēji

Tātad, šī košā krāsu gamma, kas 2021. gadā ir unikāla, ienāk kāzu dekorācijās. Fuksija, dzeltena, zilganzaļa, spilgti sarkana un kobalts ir dažas no jaunajām kāzu krāsām, kuras var sagaidīt kāzās 2021. gadā. Svarīgi atcerēties, ka šāda tipa kāzām paredzēta šo krāsu kombinācija, nevis tikai kāda no tām, kas radīs drosmīgu un netradicionālu paleti. Šī krāsu gamma izstrādāta, pamatojoties uz The Knot 2019 Real Weddings Study datiem, jo vidējais šobrīd precēties gribētāju vecums ir 32 gadi, kas atbilst šīs vecuma grupas bērnības krāsām (80., 90. gadi) un piešķir nelielu nostaļģijas devu.

Šajā gadījumā – jo vairāk, jo labāk!

2021 kāzu krāsu tendences 90 gadi
Foto: THE COMONEER

Sākot no raibām, dekoratīvām servīzēm līdz varavīksnes ziedu kompozīcijām, neona gaismām. Viss, kas saskan ar šo tēmu, palīdzēs atdzīvināt 2021. gada kāzu krāsu tendences. Tāpat arī šo gadu dekoratīvi grafiskie zīmējumi, liektas līnijas, trijstūri, būs lieliska ideja, piemēram, kāzu ielūgumu dekorēšanai.

Dzeltens

Dzeltenā krāsa vienmēr bijusi populāra kāzu dekorācijās, ar kurām vairāk var sastapties pavasara kāzās, kurās priekšroka dodama dzeltenajiem toņiem. Dzeltenā ir arī  2021. gada kāzu krāsu tendencēs. Dzeltenā krāsa ir lieliska krāsa enerģiskām un dzīvespriecīgām kāzu dekorācijām. Ja tiek sapņots par sulīgi dzeltenu kāzu krāsas konceptu, kas saistītas ar dabu, to var apvienot arī ar zaļiem augiem un papildināt ar dažādiem ziediem. Spilgts, saulaini dzeltens ir tonis, kas populārs arī jaunajā 2021. gadā, un, lai panāktu vēlamo efektu, nav nepieciešams izmantot pārlieku daudz šīs krāsas.

2021 kāzu krāsu tendences dzeltens
Foto: KATIE PRITCHARD

Visefektīvākais veids, kā izmantot šo krāsu ir ar to papildinot jau esošu neitrālu, baltu krāsu paleti. To var izmantot galdautos vai svecēs, papildinot ar zelta galda piederumiem. Floristikā – saulespuķes, rozes, citrusaugļi, kurus var izmantot arī ilustratīvos motīvos.

Zaļš

Noteikti sagaidāms, ka 2021. gadā daudz kur varēs ieraudzīt zaļus toņus, sākot no apstādījumiem līdz pat veselām krāsu paletēm, kurās galvenā vai akcentētā krāsa būs zaļa. Pēdējos gados zaļā krāsa ir kļuvusi ārkārtīgi populāra, pateicoties tropisko kāzu tēmu tendencei, taču kā viena no galvenajām 2021. gada kāzu krāsām zaļā krāsa iegūs daudz eklektiskāku un gandrīz retro atmosfēru.

2021 kāzu krāsu tendences zaļš, tropisks, botānika
Foto: ILZE OSE / Kāzu pakalpojumu sniedzēji

Populāri būs dažādi zaļumi dekorēšanai, piemēram, olīvu, pistāciju, avokado zari un dažādi kaltēti materiāli (piemēram, tēja!). Protams, ņemot vērā ģeogrāfiskās atšķirības, dažādās valstīs piemeklējamas dažādas interpretācijas, kas tikpat labi var būt upeņu lapas vai kāzas starp skaistajiem vītolu zariem.

Zaļš nav tikai zaļš, tam piemīt daudz un dažādu nokrāsu

2021 kāzu krāsu tendences zaļš, tropisks, botānika
Foto: ILZE OSE / Kāzu pakalpojumu sniedzēji
2021 kāzu krāsu tendences zaļš, tropisks, botānika
Foto: ILZE OSE / Kāzu pakalpojumu sniedzēji

Viens no veidiem, kā padarīt jūsu 2021. gada kāzas elegantas, vadoties pēc 2021.gada tendencēm, ir izmantot zaļo krāsu akcentos – izcelt, kā galveno. Šī krāsa ir viena no universāli glaimojošākajām krāsām. To efektīvi var izmantot arī kāzu tērpā, līgavas māsu tērpiem vai pašam jaunajam pārim – smalkos akcentos. Arī zaļi saderināšanās gredzeni, ir veids kā papildināt kāzas ar šo moderno krāsu. Un, protams, ziedu kompozīcijās – dažādas papardes, nokareni augi, efejas.

2021 kāzu krāsu tendences zaļš, tropisks, botānika
Foto: ILZE OSE / Kāzu pakalpojumu sniedzēji

Gaiši zils

Kā viena no klasiskākajām kāzu krāsām, zilā krāsa vienmēr ir bijusi daudzu pāru kāzu dekorācijās un apģērbā. Jaunajā 2021.gadā tumšās nokrāsas, piemēram, safīrs, būs mazāk sastopamas, jo 2021.gada kāzās populāri būs gaiši zilie toņi.

Lieliska ziņa ir tā, ka gaiši zilā krāsa ir viena no vienkāršāk pielāgojamajām krāsām jebkurai sezonai vai stilam.

Un tā izskatās eleganti ar citām pasteļkrāsām (piemēram, sārtu un ceriņu krāsu). Gaiši zilo komplimentē arī bordo, rūsgana, jeb ķieģeļkrāsa, oranža un citas krāsas, kuras parasti redzamas rudens vai ziemas kāzās. Var iekļaut gaiši zilo jūsu 2021. gada kāzu krāsu tendencē, izmantojot tādas detaļas kā zīda pušķu lentes, krāsainus stikla traukus un, protams, ziedus, piemēram, anemones, hortenzijas, puķuzirņus, neaizmirstulītes, un daudzas citas šīs maigās krāsas ziedus.

Violets jeb ceriņi un lavanda

Gaiši violetas nokrāsas atgriežas kā vispieprasītākās kāzu krāsas 2021. gadā. Bet atšķirībā no ēterisko kāzu krāsu tendencēm pagājušajos gados, tie nav ierastie pasteļtoņi. Mērķis ir izmantot daudzas pasteļkrāsas vienkopus, lai panāktu vajadzīgo efektu. Ceriņi un lavandas tiek izmantotas kopā ar tādām krāsām kā gaiši dzeltena, rozā un piparmētru zaļa. Gala rezultāts: pasteļu varavīksnes efekts, kas ir jautrs un neparasts, atsvaidzinošs salīdzinot ar iepriekšējo gadu un tā notikumiem.

Veiksmīgi šīs krāsas var izmantot kā centrāli dekoratīvos elementus, floristikā, dažādās krāsainās kūkās un kūciņās, tie var būt presēti ziedi, cukurvate.

2021 kāzu krāsu tendences violets, lillā, ceriņi, lavanda
Foto: LŪCIJA ROŠĀNE

Oranžs

Šo kāzu krāsu var uztvert kā koraļļu un persiku, papaijas un apelsīnu apvienojumu. Tas ir nedaudz piesātinātāks nekā tā pasteļtoņi, taču tas nav tik piesātināts un košs kā mandarīns vai rūsa, padarot šo toni daudz vieglāk iestrādājamu kāzu estētikā.

2021 kāzu krāsu tendences
Foto: ILZE OSE / Kāzu pakalpojumu sniedzēji

Šo krāsu gammu var izmantot bohēmiskā un mākslinieciskā kāzu konceptā vai tropiskā un dzīvespriecīgā. Krāsu var savienot ar citiem dzīvespriecīgiem spilgtiem toņiem un nokrāsām, piemēram, fuksīna un tirkīza krāsām, ja jums ir kāzas pludmalē. Vai izmantojot to kā akcentējošo krāsu zemes toņu un neitrālajai paletei.

2021 kāzu krāsu tendences oranžš
Foto: ILZE OSE / Kāzu pakalpojumu sniedzēji

2021. gada krāsu tendences – ko saka pantone.com

  • VASARAS BUĶETE. Bāli trauslas ziedlapiņas apvienojumā ar eksotiskām sārtām un zaļumiem, lai izveidotu svaigu pavasara/vasaras paleti, kas svin dabas pozitīvismu un prieku.

    2021 kāzu krāsu tendences

  • KRĀSU REIBINĀJUMS. Spilgti dzeltena, lavanda, rozā un vēsi zaļā krāsa, ko papildina arī krēmīgi balta, kas paletei piešķir svaigumu.

    2021 kāzu krāsu tendences

  • KRĀSU SPĒKS. Spēcinošu, spilgtu rozā krāsu variācijas, bagātinātas ar dinamisku, košu paleti, iepludina šarmu krāsu paletē ar spilgtiemkontrastiem.

    2021 kāzu krāsu tendences


Meklē savu kāzu dekoratoru šeit: KĀZU DEKORATORI

Foto: ILZE OSE, LŪCIJA ROŠĀNE, THE COMONEER, ANNA ROUSSOS, KATIE PRITCHARD, RADIKAL NEON


Lasi arī: KĀZU KLEITAS 2021 UN JAUNĀKĀS TENDENCES

Citi Raksti