Līgavas pušķis ir viens no neatņemamiem līgavas tēla elementiem, kas rada pabeigtības sajūtu un piešķir īpašu akcentu. Praktiskus ieteikumus, kā nonākt līdz savam līgavas pušķim, sniedz Ieva Amoliņa/AMIE ziedi.
Jāpastāsta floristam, kādi ir jūsu mīļākie ziedi un – kādus noteikti savās kāzu kompozīcijās redzēt nevēlaties;
Līgavaiņa piespraude ir kā maza daļiņa no līgavas pušķa, parasti tajā iekļauj līdzīgus materiālus. Dažkārt, ja līgavainis vēlas tērpties brīvā stilā bez žaketes, piespraude netiek izmantota;
Pušķī var iekļaut īpašus ziedus, kurus audzējusi līgava vai saņēmusi dāvanā no vecākās paaudzes;
Ja līgavainis pārzina topošās sievas gaumi un nojauš tēlu, viņš var pārsteigt līgaviņu un sagādāt ziedus pats. Tomēr biežāk līgava ziedus izvēlas pati,
līgavaiņa pārziņā var atstāt ziedu saņemšanu un nodošanu līgavai.
Ar floristu uzsākt sarunas par pušķa sagatavošanu aktīvajā kāzu sezonā vēlams ne vēlāk, kā mēnesi pirms kāzām. Floristi šajā laikā ir ļoti noslogoti un var nākties jums atteikt. Pats minimālākais laiks, kad pasūtīt pušķi, ir divas nedēļas pirms kāzām. Bet – jo ātrāk, jo labāk. Īpaši, ja pušķī paredzēti ziedi, kas nav pieejami ziedu bāzē un ir jāpasūta.
Ja ziedi pasūtīti pie profesionāla, pieredzējuša florista, par ziedu būšanu formā visas dienas garumā nebūtu vajadzības satraukties. Ziedus izvēlas svaigus, pirms tam tos pareizi apstrādā, sakārto un pietiekami sadzirda. Aktuālie meža materiāli savītīs ātrāk, nekā ziedu bāzē iegādātie zaļumi.
Līgavas pušķa cena ir sākot no 65-70 eiro. Bieži vien jaunajam pārim rodas jautājums, kādēļ līgavas pušķa izmaksas ir salīdzinoši augstas, un, no kā tās veidojas. Izmaksas veido vairākas kategorijas:
Laiks, ko florists velta, lai uzklausītu un apkopotu idejas;
Ziedu meklēšana, pasūtīšana. Ne vienmēr visus vēlamos ziedus var pasūtīt un iegādāties vienā noteiktā bāzē, nereti jāapmeklē vairākas ziedu bāzes;
Materiāli tiek atlasīti īpaši rūpīgi, meklētas pieskaņotas lentas u.c.;
Arī materiāli nav pieejami vienā vietā, jo izvēlētos toņus ne vienmēr ir iespēja atrast uzreiz.
Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā.
Lasīt vairāk