Vai zinājāt, ka kāzu kūka mūsdienu kāzās simbolizē pāra pirmo kopīgo cienastu, ko tas pasniedz saviem viesiem? Jā, pēdējos gados iecienīts kūku pasniegt uzreiz pēc ceremonijas – kad pirmais satraukums kā pārim, tā viesiem, ir “noskrējies”, un visi patiešām var ar sirdssiltiem smaidiem uz lūpām izbaudīt gardo svētku galda karalieni. Tāpat – mainījušās saldumu tendences, deserta galdam kļūstot par vienu no kāzu maltītes epicentriem. Ieskatāmies!
Tāpat kā citās jomās, arī kāzu desertu pasaulē svarīgāks par tradīcijām ir kļuvis autentiskums – pāra gaume un personīgās izvēles. Turklāt šodienas viesi sagaida ne tikai garšīgus, bet arī vizuāli iespaidīgus kārumus, kas lieliski iederas kāzu dizainā un, protams, izskatās izcili Instagram fotogrāfijās.
Kāzu saldumu tendences
Unikālas garšas un aizraujošs vizuālais noformējums nav viss, kas pārsteidz un lutina kāzu viesus.
Ieteikumi kāzu saldumu izvēlē
Izvēloties kāzu saldumus, svarīgi domāt ne tikai par garšu un vizuālo baudījumu, bet praktiskumu un viesu vajadzībām. Lūk, daži padomi:
Būtiski ir nesekot visām tendencēm, bet gan atrast to, kas vislabāk atspoguļo jūs kā pāri. Neatkarīgi no tā, vai izvēlēsieties grandiozu torti vai nelielu desertu galdu, vissvarīgākā ir mīlestība, kas slēpjas aiz šiem saldajiem mirkļiem.
LĪGAVĀM iesaka kāzu saldumu ekspertus:
Mr. Biskvīts Siguldā ir pieredzējuši profesionāļi – kāzu tortes izgatavo jau 12 gadus un ir atvērti klientu ideju realizēšanai. Lai jūs varētu izvēlēties savu īsto un vienīgo kāzu kūku vai mini kūciņas, ir iespēja pasūtīt degustāciju kastītes. Kāzu kūkas pasūtījumu ieteicams veikt 2-4 nedēļas pirms kāzām. Konditoreja tās piegādā arīdzan Vidzemē.
Kuuknese Rīgā pagatavos gan lielo daudzstāvu vai vienstāva kāzu torti, gan mazās kūciņas deserta galdam. Tās tiek gatavotas no dabīgiem produktiem, cik iespējams izmantojot sezonālos vietējos produktus. Pasūtīt kūku vēlams vismaz mēnesi pirms kāzām. Piedāvājumā ir arī piegāde uz svinību vietu.
Irgasolo Sweets Salaspilī gatavo tortes un mini kūciņas ar lielu rūpību un mīlestību, izmantojot tikai dabīgas un kvalitatīvas izejvielas un parūpējoties, lai gardumi ir ne vien skaisti, bet arī patiesi baudāmi. Kūkas tiek pieskaņotas tieši jūsu kāzu konceptam. Pasūtījums veicams vismaz mēnesi pirms kāzām.
Gastronome konditorejas Rīgā ikviena pagatavotā torte ir īsts meistardarbs. Kāzu kūkas tiek gatavotas pēc pasūtījuma, īstenojot jebkuru klienta vēlmi. Konditoreja savos produktus neizmanto ķīmiskās vielas, dodot priekšroku dabiskam sastāvam. Klientu ērtībai un piemērotākās izvēles veikšanai pieejama degustācija, kā arī tortes piegāde.
Oksweets Rīgā piedāvājumā ir augstas kvalitātes musa kūkas un kūciņas, kā arī vairākstāvu kūkas, kurās apvienojas izsmalcināta garšu un pārdomāts dizainu. Kūkas tiek pielāgotas klientu vēlmēm un pasākuma formātam. Pasūtījumus ieteicams veikt vismaz 5-7 dienas pirms svētkiem.
Bezglutēna un vegānie saldumi kāzu galdam – idejas
Sagudrot, ar ko palutināt viesus, kam ir bezglutēna vai vegānā diēta, mēdz būt izaicinoši, ja tam ikdienā uzmanība pievērsta nav. Protams, desertu izgatavotāji ieteiks fantastiskākos saldumus, ko likt deserta galdā, bet esam sarūpējuši vairākas idejas:
Smalgi un gardi bezglutēna saldumi: makarūni, mandeļu bezē kūciņas, pavlovas, citronu tartaletes, siera kūciņas, šokolādes fondants, kokosriektu bumbiņas šokolādē, augļu želeja, marcipāna konfektes.
Veselīgi vegānie saldumi: šokolādes trifelītes ar datelēm un riekstiem, panna cotta ar kokosriekstu pienu un marakujas mērci, glazētas kanēļmaizītes no vegānām izejvielām, mafini bez olām un piena, augļu sorbets glītos mini trauciņos, čia pudiņi ar kokosriekstu pienu un ogām.
Neatkarīgi no diētām, kāzu deserta galdā limitāciju nav, vien pieejot tam radoši un zinoši. Jautājiet ekspertiem, un saņemsiet sev piemērotākos un kārdinošāko risinājumus!
Raksta autore: Ieva Simanoviča