Ieraksts šķita noderīgs? Dalies ar to savos sociālajos tīklos. Lai dalītos, izvēlies sev ērtāko sociālo tīklu platformu.

Kāzu saldumi

Kāzu saldumi

Kāzu saldumi: MR.BISKVĪTS

Vai zinājāt, ka kāzu kūka mūsdienu kāzās simbolizē pāra pirmo kopīgo cienastu, ko tas pasniedz saviem viesiem? Jā, pēdējos gados iecienīts kūku pasniegt uzreiz pēc ceremonijas – kad pirmais satraukums kā pārim, tā viesiem, ir “noskrējies”, un visi patiešām var ar sirdssiltiem smaidiem uz lūpām izbaudīt gardo svētku galda karalieni. Tāpat – mainījušās saldumu tendences, deserta galdam kļūstot par vienu no kāzu maltītes epicentriem. Ieskatāmies!

Tāpat kā citās jomās, arī kāzu desertu pasaulē svarīgāks par tradīcijām ir kļuvis autentiskums – pāra gaume un personīgās izvēles. Turklāt šodienas viesi sagaida ne tikai garšīgus, bet arī vizuāli iespaidīgus kārumus, kas lieliski iederas kāzu dizainā un, protams, izskatās izcili Instagram fotogrāfijās.

Kāzu saldumu tendences

Unikālas garšas un aizraujošs vizuālais noformējums nav viss, kas pārsteidz un lutina kāzu viesus.

  • Tā kā dažādas diētas veselības labad šodienā ir bieži sastopamas, desertu galdā ir arī bezglutēna našķi un vegāni kārumi, vai saldumi bez cukura.
  • Desertus un kāzu kūku īpašus var padarīt arī personalizēti uzraksti.
  • Netradicionāli risinājumi – saldējuma bārs, pankūku torņi.
  • Desertu mini versijas. Miniatūri kokteiļu deserti, kāzu kūkas miniversijas, ar ko nosēti torņos izkārtoti šķīvji, musa kūciņas ar spoguļglazūru vai samtainu virsmu, vai panna cotta glāzītēs.
  • Saldumu izlase – zefīri, maršmallovi, marmelāde, kapkeiki.
  • Globālas garšas, piemēram, arābu saldumi, eksotiskas garšvielas, mača. Tie var būt kārumi no pārim mīļas zemes. Tie papildinās kāzu deserta galdu gan estētiski, gan garšas kārpiņām izklaidējoši.
  • Interaktīvi desertu galdi, kur viesi var paši sakombinēt savu deserta šķīvi – gelato bārs, pildāmas krepes vai smalkas pankūciņas ar dažādiem papildinājumiem, kas it īpaši patiks bērniem.
  • Kūkas kā mākslas darbi – ar tekstūrām, rokām gleznotiem elementiem, marmora efektu, 3D dekorācijām.
  • Dabiskas dekorācijas un floristika – ēdamie ziedi, sezonas augļi, presētas ziedlapiņas.
  • Neparastas krāsas – pretēji ierasti gaišajam kāzu jomā ienākušas kūkas dramatiskās krāsās – tumši zilā, smaragda, pat melnā, kā arī metāliskas detaļas, zelts, sudrs, un ombre efekti.
  • Ilgtspēja – neatņemama ilgtspējīgi domājoša pāra kāzu sastāvdaļa ir centieni ierobežot pārpalikumus, izmantot iespējami vairāk sezonālos vietējos produktus un krāsvielas no dabiskām izejvielām.
  • Retro noskaņa – bērnībā iecienīti saldumi stilīgās versijās, piemēram, rožu žagariņi, “Cielaviņa”, šokolādes krēmi.

Foto: PINTEREST

Ieteikumi kāzu saldumu izvēlē

Izvēloties kāzu saldumus, svarīgi domāt ne tikai par garšu un vizuālo baudījumu, bet praktiskumu un viesu vajadzībām. Lūk, daži padomi:

  • Daudzveidība: piedāvājiet vairākus desertu veidus, lai katrs atrastu ko sev tīkamu;
  • Porciju izmērs: izvēlieties mazākas porcijas – tā viesi varēs nogaršot vairāk un tieši tik, cik vēlas, nebūs pārpalikumu;
  • Sezonālums: izmantojiet sezonālus augļus un sastāvdaļas – tas gan uzlabo garšu, gan samazina izmaksas;
  • Uztura vajadzības: parūpējieties par viesiem ar alerģijām vai īpašu diētu. Lūdziet jau kāzu ielūgumā, lai viesis, veicot ierašanās apstiprinājumu, piesaka arī diētas ierobežojumus;
  • Stila saskaņa: arī desertu galds ir kāzu vizuālā koncepta sastāvdaļa; tam jāatbilst kāzu kopējai tematikai un vizuālajam noformējumam.
  • Cik daudz desertu vajadzētu pasūtīt kāzām? Parasti iesaka rēķināt 2–3 mazos desertus uz vienu viesi, papildus kāzu tortei.
  • Īpaši jāparūpejas par kāzu tortes un saldumu piegādi – svinību vietā jābūt ledusskapim, kur tos uzglabāt, vai arī jāparedz tortes piegāde tieši pirms pasniegšanas.

Foto: PINTEREST

Būtiski ir nesekot visām tendencēm, bet gan atrast to, kas vislabāk atspoguļo jūs kā pāri. Neatkarīgi no tā, vai izvēlēsieties grandiozu torti vai nelielu desertu galdu, vissvarīgākā ir mīlestība, kas slēpjas aiz šiem saldajiem mirkļiem.

LĪGAVĀM iesaka kāzu saldumu ekspertus:

Mr. Biskvīts Siguldā ir pieredzējuši profesionāļi – kāzu tortes izgatavo jau 12 gadus un ir atvērti klientu ideju realizēšanai. Lai jūs varētu izvēlēties savu īsto un vienīgo kāzu kūku vai mini kūciņas, ir iespēja pasūtīt degustāciju kastītes. Kāzu kūkas pasūtījumu ieteicams veikt 2-4 nedēļas pirms kāzām. Konditoreja tās piegādā arīdzan Vidzemē.

Kāzu saldumi: MR.BISKVITS

Kuuknese Rīgā pagatavos gan lielo daudzstāvu vai vienstāva kāzu torti, gan mazās kūciņas deserta galdam. Tās tiek gatavotas no dabīgiem produktiem, cik iespējams izmantojot sezonālos vietējos produktus. Pasūtīt kūku vēlams vismaz mēnesi pirms kāzām. Piedāvājumā ir arī piegāde uz svinību vietu.

Kāzu saldumi: KUUKNESE

Irgasolo Sweets Salaspilī gatavo tortes un mini kūciņas ar lielu rūpību un mīlestību, izmantojot tikai dabīgas un kvalitatīvas izejvielas un parūpējoties, lai gardumi ir ne vien skaisti, bet arī patiesi baudāmi. Kūkas tiek pieskaņotas tieši jūsu kāzu konceptam. Pasūtījums veicams vismaz mēnesi pirms kāzām.

Kāzu saldumi: IRGASOLO SWEETS

Gastronome konditorejas Rīgā ikviena pagatavotā torte ir īsts meistardarbs. Kāzu kūkas tiek gatavotas pēc pasūtījuma, īstenojot jebkuru klienta vēlmi. Konditoreja savos produktus neizmanto ķīmiskās vielas, dodot priekšroku dabiskam sastāvam. Klientu ērtībai un piemērotākās izvēles veikšanai pieejama degustācija, kā arī tortes piegāde.

Kāzu saldumi: GASTRONOME KONDITOREJA

Oksweets Rīgā piedāvājumā ir augstas kvalitātes musa kūkas un kūciņas, kā arī vairākstāvu kūkas, kurās apvienojas izsmalcināta garšu un pārdomāts dizainu. Kūkas tiek pielāgotas klientu vēlmēm un pasākuma formātam. Pasūtījumus ieteicams veikt vismaz 5-7 dienas pirms svētkiem.

Kāzu saldumi: OKSWEETS

Bezglutēna un vegānie saldumi kāzu galdam – idejas

Sagudrot, ar ko palutināt viesus, kam ir bezglutēna vai vegānā diēta, mēdz būt izaicinoši, ja tam ikdienā uzmanība pievērsta nav. Protams, desertu izgatavotāji ieteiks fantastiskākos saldumus, ko likt deserta galdā, bet esam sarūpējuši vairākas idejas:

Smalgi un gardi bezglutēna saldumi: makarūni, mandeļu bezē kūciņas, pavlovas, citronu tartaletes, siera kūciņas, šokolādes fondants, kokosriektu bumbiņas šokolādē, augļu želeja, marcipāna konfektes.

Veselīgi vegānie saldumi: šokolādes trifelītes ar datelēm un riekstiem, panna cotta ar kokosriekstu pienu un marakujas mērci, glazētas kanēļmaizītes no vegānām izejvielām, mafini bez olām un piena, augļu sorbets glītos mini trauciņos, čia pudiņi ar kokosriekstu pienu un ogām.

Neatkarīgi no diētām, kāzu deserta galdā limitāciju nav, vien pieejot tam radoši un zinoši. Jautājiet ekspertiem, un saņemsiet sev piemērotākos un kārdinošāko risinājumus!

 

Foto: PINTEREST

 Raksta autore: Ieva Simanoviča

Citi Raksti