Kad iztēlojamies branču jeb vēlās brokastis, visbiežāk tās saistās ar svētdienas atpūtu kopā ar draugiem kādā kafejnīcā, gardiem brokastu un pusdienu ēdieniem vienā ēdienreizē un veldzējošu mimozu. Arī kāzu brančs nav nekas jauns, taču tas savu popularitāti guvis tieši pēdējā laikā, un ticams, ka kāzu branča rīkošana būs modē vēl ilgi. Ja arī tu vēlies ieviest ko interesantu savā kāzu dienā - kāzu brančs būs pareizā izvēle.
Parasti par brančam piemērotāko laiku tiek uzskatīts dienas vidus, laikā no 11.00-16.00, tāpēc, izvēloties šādu kāzu banketa veidu, kāzām būtu jānotiek no rīta. Protams, strikti pieturēties pie šī laika nav obligāti, taču vēlo brokastu pasniegšana ap 19.00 varētu šķist savāda - tad to vairs nevarēs dēvēt par branču. Tomēr tiem, kam gribas īstu brokastu sajūtu, visas iespējas sākt svinības jau ap pulksten 10.00.
Tātad kāzu ceremonijai šajā gadījumā būtu jānotiek rīta pusē, kas nozīmē agru celšanos, lai paspētu sagatavoties. Ne visiem tas būs piemērots, taču šādā rīta cēlienā ir sava burvība. Ļoti labi tas piestāvēs saullēkta kāzām.
Tā kā brančs vairāk saistās ar brīvdienām un nepiespiestu atpūtu, šāds banketa veids vislabāk piestāvēs mazāk formālām un netradicionālām kāzām. Protams, tas var būt gana svinīgs, tomēr karaliskām kāzām pilī brančs var būt kā otrā rīta maltīte, nevis kā kāzu bankets pēc ceremonijas.
Brančs ir rotaļīgs, nepiespiests veids kā pavadīt laiku ar saviem mīļajiem un nosvinēt skaisto notikumu. Īpaši par to sajūsminās bērni, jo ir iespējas izvēlēties dažādus gardumus, turklāt visu laiku nav jāsēž pie svētku galda.
Meklē savu kāzu branča svinību vietu šeit: KĀZU SVINĪBU
VIETAS
Dekoratoru šeit: KĀZU DEKORĀCIJAS, KĀZU FLORISTIKA
Lai gan branča būtība paredz, ka tiek pasniegti gan brokastu, gan pusdienu ēdieni, vajadzētu izvairīties no smagnējas maltītes, kā piemēram, steika. Brančā visbiežāk ēdieni pasniegti bufetes veidā. Viesi varēs izvēlēties to, kas kārojas vai nogaršot nedaudz no visa.
Pasniedz vieglas un košas uzkodas, grilētus dārzeņus un gardu frittatu, jo kas gan tās par vēlajām brokastīm bez olu ēdieniem. Tāpat vari dažādot ēdienkarti ar interesantiem smūtijiem, pildītiem kruasāniem, veselīgiem salātiem, gaļas un siera platēm un pat sušī un jūras veltēm. Ēdienus iespējams pieskaņot kāzu tematikai, pārsteigt ar gardumiem no dažādām valstīm, vai pieturēties pie sezonāliem un veselīgiem produktiem.
Plašā izvēle un dažādība ir viens no branča lielākajiem trumpjiem.
Meklē uzkodas savam kāzu brančam šeit: KĀZU BANKETI
izbraukumu
brančam šeit: ĒDIENU PIEGĀDE
Brančā lieliski iederēsies netradicionāla kāzu torte vai krāšņs našķu vai desertu galds. Vari piedāvāt belģu vafeles, franču krepes, pavlovu vai šokolādes braunijus un visdažādākās piedevas - augļus un ogas, putukrējumu, karameļu mērci utt. Pārim, kam patīk dažādība un iespējas izvēlēties, kāzu brančs būs fantastiska iespēja izpausties un cienāt viesus ar visiem mīļākajiem našķiem.
Meklē saldumus savam kāzu brančam šeit: KĀZU SALDUMI
Rīts daudziem sākas ar gardu kafiju. Tā ļaus viesiem atžirgt pēc agrā rīta cēliena. Ierīko kafijas “staciju”, kur iespējams izvēlēties dažādus kafijas dzērienus, kā piemēram, kapučīno, ledus lati vai citus, pievienojot dažādas piedevas - sīrupu, putukrējumu un sasmalcinātu šokolādi.
Brančs nav iedomājams bez mimozām, taču tā ir iespēja būt radošiem un piedāvāt arī citus vieglus un spirdzinošus kokteiļus, piemēram, Aperol Spritz, sangriju, Mazākajiem viesiem patiks ledus tēja un bezalkoholiskais punšs.
Meklē savus kāzu branča dzērienus šeit: KĀZU DZĒRIENI
Raksta autore: ELISA RUDZĪTE
Foto: PEYTON BYFORD, SYDNEE MARIE PHOTO, THEKIKA PHOTOGRAPHY
Vizuālā satura māksliniece: KSENIJA BELCA-BESLER
Lasi arī: KĀZU MALTĪTE IR GODĀJAMA LIETA