BALTIC BEACH HOTEL & SPA
Vieta, kur piepildās sapņi
Dažkārt šķiet, ka ēdināšanas pakalpojumi nav tik būtiski, jo daudzas kāzu svinību vietas piedāvā ēdināšanas pakalpojumu ietvaros jau gatavas, izstrādātas kāzu ēdienkartes. Bet, ja vēlaties citu alternatīvu, nekā kāzu ēdienkarte, ko piedāvā pasākuma norises vieta, vai, ja jums ir kāzas vietā, kur jāsaņem ēdināšanas pakalpojumi no ārpuses, piemēram, lauku mājā vai pludmalē, jums vajadzētu novērtēt ēdināšanas kompānijas un to sniegtos pakalpojumus.
Tātad, kā šādā situācijā izvēlēties savu ēdināšanas uzņēmumu? Lūk, kas jums jāzina:
Ja nav pārliecības, kādu ēdienkarti izvēlēties, izskatīsim dažādus kāzās piedāvātos ēdienkaršu veidus:
Kokteiļu ēdienkartes, kuras varat izvēlēties lielām kāzām, ir ideāli piemērotas arī uzreiz pēc kāzu ceremonijas. Viesi tiek izklaidēti pie kokteiļu galdiem ar dažādiem dzērieniem un atspirdzinošiem kokteiļiem. Kokteiļu izvēlnē ietilpst alkoholiskie vai bezalkoholiskie dzērieni, dažādas uzkodas, rieksti, kanapē, dažādas siera šķirnes, aukstās gaļas uzkodas, kuras varat pievienot pēc pašu izvēles un pielāgot kāzu tematikai. Ja izvēlas šo kāzu ēdienkartes veidu, iespējams pasaudzēt kāzu svinību kopējo budžetu ar daudz mazākām izmaksām, nekā vakariņu ēdienkarte.
Paplašināta kokteiļu ēdienkarte, kuras piedāvājums ir daudz plašāks, nekā kokteiļu ēdienkartei. Parasti tai tiek dota priekšroka pasākumos, kas ilgst 1-2 stundas. Cocktail prolonge ēdienkartē var iekļaut dažādas sātīgas uzkodas, picas, vistas uzkodas, kotletes, kanapē un konditorejas izstrādājumus. Šo dažādo uzkodu daudzumu un veidus var paplašināt pēc katra paša vēlmes, viesu skaita un pasākuma norises ilguma.
Atvērtā bufete īpaši ieteicama kāzās, kurās ir ļoti daudz viesu. Šis ēdināšanas veids ļaus visiem viesiem mierīgi baudīt piedāvātos ēdienus pēc pašu izvēles. Atvērtajās bufetēs ir karsto, auksto ēdienu un desertu sadaļas. Vispirms tiek piedāvāti aukstie ēdieni un pēc tam karstie ēdieni, un, visbeidzot, pasniegta deserta sadaļa.
Neaizmirstiet piedāvāt pāris pamatēdienus, kas arī viesus iepriecinās!
Viesi tiek uzņemti pie klāta galda, attiecīgi – uzkodas, starteris, pamatēdiens, deserts vai augļi. Kad izvēlēts konkrēts ēdināšanas uzņēmums, restorāns, var sīkāk izrunāt un izlemt par uzkodu veidiem, ko pasniegt pamatēdienā un kāds alkohols tiks pasniegts.
Var teikt, ka pavasara ēdienkartei ir plašs izvēles iespēju klāsts. Var piedāvāt alternatīvas uzkodas, piemēram, sieru un kanapē uzkodas. Pēc startera un uzkodām ēdienkartē var iekļaut gardu pamatēdienu, kas sastāv no svaigiem dārzeņiem.
Ja jūs gatavojaties precēties karstā vasaras dienā, jums vajadzētu būt uzmanīgiem, izvēloties ēdienkarti. Tajā nevajadzētu būt pārāk smagiem ēdieniem. Starp ēdieniem, kurus vajadzētu iekļaut ēdienkartē ir grilēti dārzeņi, liesa gaļa un aukstas uzkodas, viegli salāti, svaigas sulas, kas izgatavotas no sezonas augļiem.
Pēc pākšaugu un aukstu uzkodu startera, kā nākamo var pasniegt vieglus miltu izstrādājumus. Pēc tam – gaļas ēdiens ar mērci vai grilētas gaļas ēdienkarte ir tikai daži no ēdieniem, kurus rudens kāzās varat pievienot kāzu galdam.
ziemas kāzas ir laiks, kurā ieteicams likt uzsvaru uz karstajiem ēdieniem. Apetīti rosinoša kāzu ēdienkarte ziemas kāzās būs: karsta zupa, svaigi cepta maize, karstās uzkodas, pikantas uzkodas un grilēta gaļa.
Jautājumi, kurus vispirms jāuzdod, pirms sazināties ar ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem:
Foto: REINIS MELIORANSKIS
Atrodiet sev piemērotākos ēdinātājus un dzērienus savām svinībām šeit: RESTORĀNI, BANKETI, KĀZU SALDUMI, KĀZU BĀRS, DZĒRIENI.