Ieraksts šķita noderīgs? Dalies ar to savos sociālajos tīklos. Lai dalītos, izvēlies sev ērtāko sociālo tīklu platformu.

2019. GADA PĀRI IESAKA: PADOMI KĀZU PLĀNOŠANĀ

2019. GADA PĀRI IESAKA: PADOMI KĀZU PLĀNOŠANĀ

Šovasar savus jāvārdus teikuši daudzi pāri. Kaut gan viņiem kāzu plānošanas process jau ir aiz muguras, tomēr pozitīvās emocijas par piedzīvoto vēl palikušas, tādēļ viņiem ir ko ieteikt tiem pāriem, kas savas kāzas vēl tikai plāno.

  • Izvēlieties vismaz trīs galvenos kāzu norises pīlārus, uz kuriem balstīties. Katram pārim ir lietas, kas ir nozīmīgākas par citām, kurām gatavi atvēlēt lielāku daļu kāzu budžeta. Pārējās lietas var pakārtot prioritātēm.
  • Pašam pārim ir jāatrod sava kāzu vīzija un jāspēj noformulēt savas vēlmes, jo tikai tad kāzās iesaistītās personas (fotogrāfs, dekorators, vadītājs utt.) spēs sniegt gaidāmo rezultātu. Pretējā gadījumā viņi ne vienmēr spēj uzminēt jaunā pāra vēlmes.

  • Kāzu dienā jāatsakās no jebkādiem organizatoriskiem jautājumiem un jāuzticas vedējiem un iesaistītajai kāzu komandai un jātver kāzu diena, jo tā paskries zibenīgi ātri.

  • Ļoti labi palīgi kāzu plānošanā ir kāzu plānotāji jeb kāzu žurnāli/dienasgrāmatas. “Mēs izmantojām LĪGAVĀM kāzu plānotāju, un tas ļoti palīdzēja pašā sākumā, kad neizpratām, par ko mums vispār ir jādomā. Tajā sīki uzskaitītas visas kāzu pozīcijas, pat jautājumi intervijām ar fotogrāfiem un citām iesaistītajām personām.

    Mums palīdzēja, un mēs jutāmies krietni zinošāki, izmantojot šo plānotāju,” iesaka Ilva un Mārcis.

  • Ir ļoti vērtīgi pavadīt nakti pirms kāzām atsevišķi. “Pavadot nakti atsevišķi, paspējām jau sailgoties viens pēc otra vēl vairāk, no rīta sūtījām viens otram kartiņas un vēstules ar vedēju pasta starpniecību, un atkalredzēšanās pie altāra bija īpaši mīļa un satraukta. Tas bija gluži kā first look, kas tagad ir modē, tikai pie altāra,” atceras Ilva un Mārcis.

  • Ieteicams saglabāt mieru visā kāzu plānošanas laikā. Visu nepieciešams saplānot pēc iespējas ātrāk, lai pēdējo pirmskāzu mēnesi varētu veltīt viens otram, izbaudot neaizmirstamus, priekpilnus mirkļus pirms lielā notikuma.
  • Ja jaunajam pārim ir organizatoriskās prasmes, spēja meklēt un atrast, tad ieteicams kāzas organizēt pašiem, nebaidoties, ka nepietiks laika, resursu vai ideju. Tādējādi var ietaupīt kādam papildus pārsteigumam, mūziķim vai īpašam notikumam, ar ko bagātināt kāzu dienu.

  • Ja kāzas organizē pats jaunais pāris pats, tad nepieciešams sadalīt pienākumus un atbildību, uzticoties un ne uz mirkli nezaudējot ticību, ka otrs savus pienākumus paveiks lieliski.
  • “Iesakām ierobežot viesu aktivitāti fotografējoties ar jauno pāri vai iemūžinot citus svarīgus mirkļus. Pēc ceremonijas jaunais pāris ir saviļņots un patīkami satraukts, un nekas tik ļoti nespēj izjaukt šo saviļņojošo brīdi, kā viesu grupa, kurā kāds no radiniekiem vai draugiem  izlēmis uz brīdi uzņemties fotogrāfa lomu. Tāpat, ja jaunais pāris nevēlas, lai bildes ar viņiem un no kāzu dienas tiktu publicētas sociālajos tīklos, tad pirms tam tas ielūgumā jānorāda. Tā ir jūsu diena, un jums ir tiesības izvēlēties, vai šīs dienas notikumus vēlaties iznest ārpus privātuma laika un telpas,” iesaka Rita un Jānis.
  • “Iesakām neierobežot savas vēlmes – izslēdziet savu iekšējo grāmatvedi saprāta robežās. Tāda diena būs tikai reizi mūžā. Viss, ko vēlaties, ir jāpiepilda. Nelasiet vecos ticējumus, neklausieties citu pāru “mums bija tā, bet nesanāca”. Lauziet vecmāmiņu laikos iedibinātos stereotipus un uzburiet savu vienu no mūža skaistākajām dienām ar pārliecību, kas sakņojas mīlestībā,” tā Rita un Jānis.

  • “Kāzu dienā viss šķita ideāli, jo tajā dienā par sīkumiem vispār aizmirsti, un mēs tiešām baudījām dienu. Bet tagad atskatoties, mēs noteikti citādāk plānotu sēdvietu izkārtojumu pie galdiem. Mums bija grūti izlemt, kā sasēdināt visus kopā tā, lai visi justos labi. Mazliet kļūdījāmies, jo apsēdinājām vienu pāri pie gandrīz tukša galda, jo pārējie viesi ieradās tikai vēlu vakarā, līdz ar to viņiem nebija ar ko aprunāties,” atceras Sintija un Dāvis.
  • “Mūsu kāzās uzstājās dīdžejs un muzikanti, bet, tā kā lielākā daļa mūsu viesi bija vecumā no 20 līdz 30 gadiem, tad iespējams nebijām izvēlējušies īstos mūziķus, jo konkrētais duets mūsu viesus neaizrāva, un visi dejoja un bija aktīvāki pie dīdžeja atskaņotās mūzikas. Tagad saprotam, ka iespējams vajadzēja ņemt grupu, bet ietaupījām uz to, ko nevajadzēja. Citiem pāriem iesakām rūpīgi izvērtēt prioritātes,” iesaka Sintija un Dāvis.
 FOTO: ELĪNA UPMANE, ILZE OSE
Citi Raksti