Rīgas restorānu nedēļa šopavasar norisināsies no 8. līdz 21. aprīlim. Tā ir lieliska iespēja ar izsmalcinātu maltīti un dzērieniem nosvinēt pavasara atnākšanu.
Pavasaris ir ieradies un tā vien gribas to satvert un izjust ar visām maņām. Iespēju ne tikai jaukā atmosfērā pavadīt pēcpusdienu vai vakaru, bet arī nogaršot Rīgas labāko šefpavāru pagatavotus ēdienus par īpašām cenām vari Rīgas restorānu nedēļā. Piedāvājam izlasi ar labākajiem restorāniem, kuri sagatavojuši kārdinošākās ēdienkartes.
Visos restorānos ieteicams savlaicīgi veikt iepriekšēju rezervāciju (dažos no tiem Restorānu nedēļas piedāvājums ir pieejams tikai iepriekš rezervējot), kā arī pārliecināties par restorānu darba laikiem.
Lai šis burvīgais gadalaiks atnāk ar daudz jaunām garšām!
Restorāns atrodas Rixwell Elefant Hotel un šogad Restorānu nedēļas ietvaros pasniedz klasiskus un pārbaudītus ēdienus, kurus novērtēs ikviens gardēdis.
Cena: 30 EUR
Piemeklētu dzērienu cena: 20 EUR
Uzkoda
Pavasara salāti ar grilētu sieru un pašmāju dzērveņu želeju
Pamatēdiens
Lēni gatavota liellopa gaļa sarkanvīna mērcē, pasniegta ar kartupeļu maurloku biezeni un karamelizētiem burkāniem vai raibais graudu salikums ar sparģeļiem un sieru
Deserts
Rabarberu kūka ar vaniļas saldējumu un aveņu mērci
Fabrikas restorāns vilina ne tikai ar aizraujošo ēdienkarti, bet arī ar tā atrašanās vietu Daugavas krastā Ķīpsalā, kas ir ideāli piemērota pirmo pavasara vēsmu baudīšanai.
Cena: 35 EUR
Piemeklētu dzērienu cena: 15 EUR
Uzkoda
Cukini – baklažānu terīne citronu glazūrā ar dzeltenajām lēcām, tomātu džemu, pekanriekstiem un ķiploku maizi vai topinambūra krēmzupa ar plūkātu bizona gaļu, sīpolu čatniju un ciabatu ar lakšu sviestu
Pamatēdiens
Barramundi zivs fileja ar krāsaino kvinoju, rapšu ziediem, ceptiem baltajiem sīpoliem un tamarinda – ingvera mērci vai pavasara cāļa krūtiņa ar cāļa kājas konfitu, mango – ķirbju čatniju, brokoļiem ar valriekstiem un plūmju mērci vai jēra rampsteiks ar cukurzirņu – zaļo zirnīšu risoto, rikotas sieru un piparmētru
Deserts
Tiramisu
Grand Palace Hotel restorāns Seasons piedāvā izsmalcinātu pasaules klases maltīti, kas neatstās vienaldzīgu.
Cena: 40 EUR
Uzkoda
Liellopa gaļas karpačo ar rukolu, medus sinepju mērce, trifeļu eļļa, ciedru rieksti, Soiras fermas siers, sēņu čipsi
Pamatēdiens
Zandarta fileja ar zirnīšu biezeni, paprikas gremolata, jaunie kartupelīši, sparģeļi
Deserts
Zemeņu – bazilika parfē, piparmētru sūna, svaigas ogas
Restorāns JOHN būs īstā izvēle tiem, kas novērtē ne tikai mūsdienīgas un izsmalcinātas garšas, bet arī izcilu dizainu.
Cena: 40 EUR
Uzkoda
Mencas seviče, dedzināti sparģeļi, citrusa filejas, skābenes, salikornija, kinojas čipsis
Pamatēdiens
Brieža mugura, topinambūra krēms, karamelizēts bumbieris, plūškoka ogu kečups, lāčpurni
Deserts
Rabarberu pavlova, bezē, siera muss, rabarberu kompots un sorbets, karamelizēta balta šokolāde
Noslēdz pavasarīgu pastaigu Rīgas centra parkos ar izcilu maltīti restorānā Kolonāde.
Cena: 40 EUR
Piemeklētu dzērienu cena: 20 EUR
Uzkoda
Viegli liesmota dzeltenspuru tunča fileja, zivju balotīne, dillēs marinēts gurķis, avokado, čili-apelsīnu mērce, maurloku ajoli
Pamatēdiens
Ātes fileja, ciedru riekstu-garšaugu salsa, sparģeļu-svaigsiera strūdele, melnās lēcas, garneļvēžu bisks vai Ribeye steiks (Urugvaja, barots ar graudiem), kartupeļu-trifeļu pudiņš, karamelizēti rozā sīpoli, rukola, burbona-saldkrējuma mērce
Deserts
Citrona marmelādes kūciņa, rūgtās šokolādes ganašs, citrona karamele, mežrozīšu saldējums
Tiem, kas vēlas baudīt izsmalcinātu maltīti intīmā un romantiskā atmosfērā virs Vecrīgas jumtiem – restorāns Le Dome būs ideāla izvēle.
Cena: 40 EUR
Piemeklētu dzērienu cena: 25 EUR
Uzkoda
Šitaki sēņu un selerijas velingtons, lazdu rieksti, salvija, stracciatella
Pamatēdiens
Savvaļas mencas fileja, lāčpurni, kraukšķīgs kukurūzas krēms vai Urugvajas black angus liellopa teppanyaki, stobra kaula smadzenes, liellopa sirds, melnsakne, portvīna mērce vai Šiso lapu un vasabi lazanja - ziedkāposts, melnsakne, lāčpurni, vegāns demi glace mērce
Deserts
Creme Caramel, apelsīnu un godži čatnijs
Vēl kāda burvīga vieta, kur iegriezties, dodoties pavasarīgā pastaigā pa Vecrīgu, ir restorāns Libertá.
Cena: 30 EUR
Piemeklētu dzērienu cena: 15 EUR
Uzkoda
Bruscetta itāļu gaumē: vītināts šķiņķis, paipalu olas, paštaisīts spinātu krēmsiers un īpašā šefpavāra mērce
Pamatēdiens
Atlantijas laša filejas steiks pasniegts ar tvaicētiem sparģeļiem, čerri tomātiem un krēmīgu Holandes mērci Deserts Aveņu-citrusa panna cotta, citronu un aveņu pavasarīgs garšas sajaukums
Šis restorāns aicina atklāt ne tikai jaunus garšu apvāršņus, bet arī baudīt vērienīgo skatu uz Daugavas plašumiem un Rīgas panorāmu.
Cena: 35 EUR
Piemeklētu dzērienu cena: 18 EUR
Uzkoda
Latvijas buratta siers, savvaļas ķiploku pesto, grauzdēta kartupeļu maize, sparģeļi, béarnaise mērce
Pamatēdiens
Grilēta Arktiskās palijas balotīne, kinojas kroketes, Ostas adžika, selerijas muss, sparģeļu - krējuma mērce vai grilēts Nornieku strauss, lakšu čimičurri, kartupeļu un siera uzpūtenis, kraukšķīgi sīpoli, sarkanvīna mērce
Deserts
Rabarberu izjauktā tarte, ingvera drumstalas, citronu confit, vaniļas krēms
Šis restorāns ir vēl viens burvīgs pieturpunkts vienā no Rīgas vilinošākajām daļām – Ķīpsalā.
Cena: 35 EUR
Piemeklētu dzērienu cena: 17 EUR
Uzkoda
Kraukšķīgie lapu salāti ar sviesta pupiņām, gurķiem, avokado un pikantu garšaugu aizdaru
Pamatēdiens
Vidēji cepts liellopu steiks ar marinētiem burkāniem, krāsnī ceptiem kartupeļiem un sarkanvīna mērci
Deserts
Melleņu, ērkšķogu krēms ar balto šokolādi
Restorāns un bārs Stage22 pārsteidz ne tikai ar ekskluzīvo skatu uz Latvijas Nacionālo operu un Vecrīgu, bet arī ar izmeklēto ēdienkarti.
Cena: 35 EUR Uzkoda Jūras ķemmīšu seviče
Pamatēdiens
Vista terjaki mērcē
Deserts
Matcha siera kūka
Kad pārsteidz dzestrie pavasara vēji, dodies patverties šarmantajā restorānā Whitehouse Vērmanes dārza ielokā.
Cena: 40 EUR
Piemeklētu dzērienu cena: 35 EUR
Uzkoda
Sparģeļi, melnsakne, olīvas, salvija, kombu mērce
Pamatēdiens
Zandarts, kvinoja, kous-kous, remulāde, puravs, citronzāles - laima mērce vai antrekots, kukurūzas polenta, selerija sakne, kalette, portvīna mērce
Deserts
Bērnība: Auzu pārslas, putukrējums, zilo tauriņu tēja, balta šokolāde, kazenes
Raksta autore: Renāte Berga
Restorāni: Elefant, Fabrikas Restorāns, Grand Palace Hotel/Seasons, JOHN, Kolonāde.Mūsu stāsti, Le Dome, Libertá, Osta, Riga Islande Hotel restorāns, Grand Hotel Kempinski/Stage 22, Whitehouse