Jauns gads, jaunas tendences arī kāzu jomā. Kas būs aktuāls šogad?
Turpinot būt un nostiprinoties kāzu tendencei saudzēt dabu, uzvaras gājienu turpina ilgtspēja.
Otrs, jau savu taciņu mīt iesācis, trends ir tradīciju nojaukšana. Tas ir – nesekot kāzu tradīcijām tādēļ vien, ka
tā pieņemts, vai lai izpatiktu vecākiem un viesiem, bet gan piedzīvot autentiskas kāzas, kurās svinēt sevi.
Pieredzēt kāzas caur savas personības prizmu un darīt tieši tā, kā vēlaties – bez citu uzstādītiem noteikumiem.
Aizvien biežāk kāzās būs jūtama brīva, nepiespiesta gaisotne, ļaujoties patiesai mirkļa burvības baudai. Tas nozīmē – nepiešķirt tik lielu nozīmi ierastajām tradīcijām, tā vietā piedomājot un sajūtot – ko patiesi vēlamies mēs paši. Ja vēlamies, tad kāzās būs izbraukuma ēdināšanas busiņš vai pikniks brīvā dabā; ja vēlamies, mūsu kāzās nemaz nebūs sēdēšanas pie galdiem, bet gan brīva stila kokteiļballe ar profesionālu bāru, bārmeņiem un dejām; ja vēlamies, precēsimies saullēkta laikā purvā.
Pēdējo pāris gadu laikā visiem, kas plānojuši precēties, paguva apprecēties vai arī to vēl plāno, jākļūst krietni vien radošākiem un elastīgākiem, kas izriet no mainīgajiem un katrā periodā aktuālajiem pulcēšanās ierobežojumiem. Tā kā lielu daļu laika nav bijis ļauts uzrīkot kārtīgu, vērienīgu kāzu balli ar daudz viesiem, ir uzplaukusi mazu, intīmu kāzu tendence, kā arī otrs variants, kas neapdala nevienu no mīļajiem cilvēkiem – vairākas kāzu ballītes, katra nelielai kompānijai, piemēram, svinīgas vakariņas ar vecākiem, jautra deju ballīte ar tuvākajiem draugiem un izbrauciens ar jahtu kopā ar brāļiem un māsām.
Tendence precēties jebkurā no nedēļas dienām nav gluži jauna, tomēr tās aktualitāte šogad aizvien nostiprināsies. Līdz ar attālinātā darba iespējām esam kopumā kļuvuši brīvāki, neizjūtot tik izteiktus iegrožojošus rāmīšus, kā darbadienas – brīvdienas, vai darba laiks – no darba brīvais laiks. Līdz ar to arī vairs nav tik izteiktās sajūtas, ka svētki svinami nedēļas nogalē.
Kāzām darba dienā ir kāds fantastisks pluss – ja kāzas plānojat visai drīz, ļoti iespējams, ka varēsiet arī tām piesaistīt kārotākos profesionāļus – labākos kāzu rīkotājus, fotogrāfus, kā arī rezervēt ceremonijas un svinību vietu, kas parasti nedēļas nogalēs ir aizņemtas pat gadu uz priekšu.
Arvien populārākas kļuvušas kāzas dabā, un līdz ar pasākumu ierobežošanu, daba mūsu dzīvēs ienākusi vairāk, kā līdz šim, kas ir iepriecinoša tendence. Tas ietekmējis arī kāzu krāsu toņu un dekorāciju izvēli.
Krāsu paletē ienāk dabas iedvesmoti – zemes, rūsas, dzintara un medus toņi.
Dekorācijās – mezglojumi jeb makramē, māla un koka izstrādājumi, lina salvetes; ziedu krāsas, pieskaņojot tos dekorācijām, izvēlēti maigajos nude toņos.
Savu kāzu dekoratoru meklē šeit: KĀZU DEKORĀCIJAS
Tā kā kāzas aizvien biežāk tiek rīkotas burvīgās dabas ieskautās vietās, rodas vēlme parādīt šīs vietas efektu arī kāzu fotogrāfijās. Lai to panāktu, pavisam burtiskā nozīmē jāmeklē jauni, mazāk ierasti skatupunkti, no kuriem atspoguļot kāzu stāstu. Aizvien populārāka kļūst tendence iemūžināt kāzas skaistās fotogrāfijās no augšas. Jautājiet savam kāzu fotogrāfam, vai pieejams pakalpojums – fotogrāfija ar dronu.
Atrodi savu īsto kāzu fotogrāfu šeit: KĀZU FOTOGRĀFI
Šogad īpaši aktuāla ir kāzu ēdienkarte, uzkodas un dzērieni, kas pielāgoti jūsu mīlestības stāstam. Kā to izpaust ēdienu un dzērienu izvēlē? Ēdienkarte var būt veidota no jūsu iecienītākajiem ēdieniem un produktiem, vai arī svētku galds, uzkodas un dzērieni var vest kāzu viesus nelielā jūsu stāsta ekskursijā, sākot ar pirmā randiņa cienastu un pirmo ēdienu, ko pagatavojāt kopā, beidzot ar iecienītākajiem vīniem.
Kāzu kleitas noma – tie ir vairāki ieguvumi ar vienu gājienu.
Pieaugot veselīga dzīvesveida piekopšanai, aktuālas kļūst arī kāzas bez grādīgajiem dzērieniem. Aicinot talkā profesionālu bārmeni vai bāra pakalpojumus, pārsteigsiet viesus ar gardiem un vilinoši noformētiem kokteiļiem, kuros nebūs ne piles alkohola. Tā turklāt ir draudzīga svētku svinēšanas versija gadījumā, ja līgava ir grūtniece, viņai nenākoties noskatīties, kā pārējie kāzinieki saskandina šampanieša glāzes.
Raksta autore: IEVA KRASTIŅA
Foto: LINDA LAUVA, DANI RODRIGUEZ